Familietur på Fjordcentret

Oplevelser og hygge for alle aldre

Tæt på familien og krabberne

Plads til meget og tid til det

Fjordcentret er det perfekte udflugtsmål for familier, der vil være aktive – sammen! Her er noget for alle aldre, og her er frem for alt både tid og plads til at være sammen.

Udendørs

 • Waderstur med net og spande
 • Vandraketter
 • GPS-løb
 • Planetsti
 • Kanotur
 • Jolle udlejning
 • Rebslagning
 • Vand- og motoriklegeplads
 • Stenslibning
 • Tømmeflådebygning
 • Ild og pandekager

 Indendørs

 • Filt med uld – vådfiltning og nålefiltning
 • Drejebænke – fodbetjente
 • Snitteværksted
 • Støbe papir
 • Flette med siv
 • Knob og rebslagning

Vejretfamilie_vejr

På Fjordcentret er vejret altid godt, og vi er meget tæt på vejret.
Om sommeren, når solen står højt på himlen, og svalerne har travlt alle steder på centret.
Om efteråret, når vinden bider i kinderne, og træernes blade skifter farve.
På en kulsort vinternat, hvor vi kigger på stjerneskud eller fuldmåne og bagefter hygger omkring bålet i de store lavvuer.
Og om foråret, når det hele grønnes, og starter forfra.

FiskeriFiskeri på Fjordcentret for hele familien

Det er meget nemt at komme på fisketur på Fjordcentret. I sommerferien sejler vi to gange om ugen ud og røgter garn på fjorden – og I kan komme med på sommer fjordens friske fisk.  I kan altid låne fiskestænger og grej, og ormene graver vi ude i området.Om foråret strømmer store mængder sild op i fjorden for at gyde, og så er der sildedage på Fjordcentret. En gang imellem sejler vi ud på Kanaløen for at fiske. Se mere i kalenderen.

En kanoturKanotur på Randers Fjord for familien

En kanotur på Randers Fjord er en rigtig god familieaktivitet, når det ikke blæser alt for meget. Vi hjælper jer med redningsveste, kanoer og pagajer og fortæller, hvor det er bedst at sejle. God tur! Er I gode til at sejle i kano, kan vi anbefale en tur i dammene. Det er et spændende sted, hvor man godt kan fare vild i kanaler og damme, men vi henter jer, hvis I bliver væk!

Byg en tømmerflåde og nyd frokosten på fjorden!Byg tømmerflåde som et familie-projekt

At bygge en tømmerflåde er et rigtig godt familieprojekt! Her kan alle være med, og er man ikke så god til at binde stramme knuder, kan man glæde sig til snart at skulle en tur på vandet. Vi hjælper jer selvfølgelig med materialer og arbejdstegning. Når flåden er klar, er det bare afsted!
Det er smadderhyggeligt at spise sine medbragte madder på en flåde ude i fjorden!

Livet på det lave vandfamilie_waders

Hvad gemmer sig egentlig under fjordens vand? Det finder I ud af, når I tager waders på og går ud i det lave vand og fisker med net. Så kan I for eksempel finde hundestejler, bittesmå krebsdyr, pungrejer, små sild og skaller og måske en krabbe eller to. Fangsten skal selvfølgelig med på centret og kigges efter i sømmene, og så skal alle krible-krable dyrene fordeles i akvarier og rørebassiner.

VærkstederFjordcentrets værksteder

Vi har flere forskellige – årstidsbestemte – værksteder på Fjordcentret. I kan for eksempel lave ild helt uden tændstikker og lightere, eller I kan flette et lille foderhus af siv. Indendøre kan I prøve kræfter med at dreje i træ på vores manuelle trædrejebænke. I andre værksteder kan I lave fuglehuse eller drager eller noget helt andet.

 

Legeplads Fjordcentrets legeplads

På Fjordcentrets legeplads bestemmer man selv, om man vil være tør eller våd! Sejl en tur i en kutter på land eller flyt rundt på  vandet i bassinerne på vandlegepladsen. Her er masser af plads til at lege, og hele familien kan blive udfordret i gummistøvlekast, hvem kan gå på stylter, vikingespil eller noget helt andet.

Frokost og skiftetøjFrokost på Fjordcentret

I tager selv jeres frokostkurv med på Fjordcentret.Vi har masser af steder, hvor der er godt at sidde, og I kan altid finde en plet med både læ og ly. I vores lille cafe kan I købe is, slik, kaffe/kage, øl og vand og forskelligt souvenir. Cafeen sælger også snobrødsdej og pandekagedej, når bålet er godt i gang.
Det er altid en god ide at have lidt skiftetøj med til de mindste, for det er meget let at få våde ærmer og strømper på Fjordcentret!

 

Overnatning eller FjordCamp

En overnatning på Fjordcentret kan foregå på flere måder:
I shelters i skoven, på tykke boxmadrasser i værelserne eller i hængekøje i lavvuen.
I er også velkommen til selv at medbringe telt til overnatning. En overnatning i det fri koster kr. 50,-/person, og et værelse med plads til 4 personer koster kr. 600,-

I skolernes sommerferie kan I tage på FjordCamp på Fjordcentret. I får jeres egen familielavvu, et sæt kogegrej og et par rensdyrskind – og så er I i gang. I skal prøve alle vores aktiviteter: Sejle, fiske og lave alle mulige friluftsaktiviteter.
Læs mere her

Opgrader billetten til et sæsonkort

Vi har oplevelser nok til flere dage. Derfor har vi et rigtig godt tilbud til vores gæster: For kun kr. 20,- kan dagsbilletten blive til et sæsonkort, der giver fri adgang hver eneste dag i vores åbningstid. Sæsonkortet gælder også i Fjellerup og Grenaa.