Naturpark Randers fjord

Naturpark Randers fjord har meget forskelligartede naturoplevelser at byde på. Naturparken er delt op i 7 forskellige zoner, som har hver deres specielle kendetegn. 

Randers fjord er 27 km lang og løber fra Randers til Udbyhøj. Fjorden har historisk set haft stor betydning som transportforbindelse til levering af varer til den indre del af Jylland. I dag sejler der dagligt store coastere gennem den 7 meter dybe sejlrende. Der bliver transporteret mange ting frem og tilbage gennem fjorden, til eksempel kan nævnes kul til det lokale kraftværk på Randers Havn. 

Er du gæst på Fjordcentret, kan du være heldig at se de store coastere på meget nært hold, da de sejler max 25 meter fra bredden. 

Fjordcentret - lige midt i Naturparken

Fjordcentret ligger midt i den zone, der hedder “ydre fjord”, lige ved færgestedet og den lille færge, Ragna. Der findes omkring 40 forskellige arter af fisk i fjorden, hvilket gør den til en yndet fiskeplads for lystfiskere. 

Historisk set var adgangen til Randers fjord meget vigtig i 1800-tallet, da englænderne angreb og ødelagde den danske flåde. Man kan stadig se resten af de kanonbefæstede skanser, der forhindrede den engelske flåde i at sejle ind i landet, lige syd for færgestedet ved Udbyhøj Syd. 

Herunder kan du læse mere om oplevelser og naturen i Naturparken, samt de mange andre Naturparker i Danmark.  

Kajakker, kanoer og sejlbåde kan være næsten helt lydløse på vandet.
overnatning fjordcamp
Begynd dit næste arrangement med formiddagskaffe i fjorden.