Erhverv

Styrk sammenholdet i virksomheden med et besøg hos Kyst- og Fjordcentret. Hverdagen kan til tider være hektisk, så et arrangement med skønne, sjove og lærerige oplevelser midt i den danske natur, giver jer en anderledes afstressende dag, der skaber bedre kommunikation, samarbejde og relationer. Sjove aktiviteter, udviklende teambuilding, udarbejdelse af personprofiler og mødelokaler er bare nogle af de ting Kyst- og Fjordcentret kan tilbyde jeres virksomhed. 

Vi arrangerer firmaudflugter for personalet, og har aktiviteter der passer til alle aldersgrupper. Så I kan også tage familien med til en hyggelig dag med kollegerne. Mulighederne er mange, og her er højt til himlen.

Vi skræddersyr dagen, så den passer til netop jeres ønsker og behov. Begynd dagen i et par waders omkring det flydende bord, hold møde i vores lokaler, brug os til at skabe aktiviteter og udfordringer og slut dagen af med mad på bål. Det kan være den færdige grillpakke eller den 3-retters gourmet på bål med årstidens lækre råvarer.

Ring til os på 86 48 96 85, så tager vi en snak om jeres næste arrangement.

Vi glæder os til at byde jer velkommen.

Bliv guidet sikker gennem dagen.
erhverv
Sejre skal fejres !

Smukke Danmark

Danmark byder på mange fantastisk smukke naturområder, og området ved Voer Færgested lige midt i Naturpark Randers fjord er bestemt et af dem.

En unik fjord

Randers fjord er helt sin egen, og skulle vi navngive i dag, så ville fjorden formentlig blive omdøbt til flod. Det er Danmarks længste flod, Gudenåen der løber ud i Randers fjord. Man har vedtaget at Gudenåen bliver til Randers fjord lige under Randers Bro. Randers Bro er forøvrigt et af de mest trafikerede steder i Danmark.

Kompasretning

Randers fjord løber præcis som de andre østjyske fjorde, øst-vest, men kun fra Randers til Uggelhuse. Ved Uggelhuse slår fjorden et knæk på 90 grader, det er også her at Allingåen via Grund fjord løber sammen med Randers fjord. Fjorden bliver nu bredere, og mod vest har vi store enge op mod Støvringgård, og mod øst de store rørskove, som er et helt kapitel for sig. Naturligt er fjorden kun 2-3 meter dyb, men der er en gravet sejlrende på 7 meter og mellem 22 og 50 meter i bredden. Kun ganske få steder på den næsten 30 km lange fjord kan større skibe passere hinanden. Fjorden løber nu mod nord.

Tidevand

Der er i forhold til de andre østjyske fjorde en del tidevand, det skyldes dels at Gudenåen hele tiden tilfører vand og dels det meget smalle udløb. Derfor kan strømmen være meget stærk. På Randers havns hjemmeside kan du læse mere om skibstrafikken og se tidevandstabeller.

Færgefart på fjorden

I dag er der 2 færger der binder fjorden sammen. Ved Udbyhøj sejler “Udbyhøj Kabelfærge” mellem Udbyhøj nord og Udbyhøj syd. På gamle kort kan man se, at Udbyhøj nord oprindeligt hed Vasehuse. Den anden færge er en traditionel roll-on & off færge, og sejler mellem Voer Færgested og Mellerup. Den har også været kabelfærge. Det var den fra 1867 til 1925. Færgen der sejler idag hedder Ragna og blev indsat i 1963. Overfartstiden for begge færger er ca. 4 minutter. Der er ingen fast afgang, du trykker på knappen og så kommer færgen. Læs mere om færgerne på Randers fjord.

De unikke områder i fjorden

Det er så let at sige/skrive at et område er unikt, det gør vi også, men vi begrunder det også.

  • Der er tidevand i fjorden og tilløbet af det ferske vand fra Gudenåen gør at saliniteten (saltholdigheden) varierer meget. Det har stor betydning for fisk og planter. I Randers havn er vandet næsten fersk, mens det ved Udbyhøj er lige så salt som havet. Ved Voer Færgested er saltindholdet i vandet i gennemsnit 11 promille. Det er kun en lille smule højere end saltindholdet i vores krop. Vandet sviger derfor ikke i øjnene.
  • Der er store rørskove “Dammene” som man kan sejle i, det opleves bedst i kano eller havkajak, men mindre joller kan også sejle derind når det er højvande.
  • Kanaløen er en lille perle med en lille marina, 2 shelters, et madpakkehus og ikke mindst et flydende toilet. Det flydende toilet bliver efter behov bugseret til Mellerup for at få tanken tømt.
  • Der er 2 færger i drift.

Naturvejlederne og de øvrige ansatte og frivillige på Fjordcentret fortæller gerne mere om hvorfor Randers fjord er unik. Der er også en fin udstilling der kommer omkring flere af emnerne.