Skrubbelauget - Fjordcentrets venneforening

En aktiv fritid i et godt arbejdsfællesskab

Et medlemsskab af Skrubbelauget giver fri adgang til Fjordcentret året rundt samt reduceret entré til udvalgte arrangementer. Medlemmer af Skrubbelauget bliver desuden inviteret til specielle arrangementer.
Det koster 150,- kr. om året. Det er desuden muligt for personlige medlemmer, at tilkøbe såkaldte “blanke kort”. Det betyder, at der på dit kort bliver skrevet det antal ekstra personer på som du ønsker. Så kan du fra gang til gang have forskellige personer med. Pris pr. ekstra person er 125,-

Medlemskab af Skrubbelauget løber fra 1. april til 31. marts.

Flere underlaug

Skrubbelauget er opdelt i flere underlaug, og man kan godt være med i flere underlaug eller slet ikke være med i et underlaug. Du kan altså godt være medlem af Skrubbelauget bare for den gode sags skyld.

 • Pilefletterne – mødes den 1. 3. og evt. 5 onsdag i måneden med start kl. 9.30. Sluttidspunktet afhænger af det konkrete projekt, og varierer altså fra gang til gang.
 • Mad på bål – mødes den 2. onsdag i måneden i tidsrummet 9.30 til 12.00
 • Sivgruppen – mødes den 4. onsdag i måneden i tidsrummet 9.30 til 12.00
 • Sejlerne mødes efter behov, alle vores sejlere skal have duelighedsbevis, og jævnligt være på vandet. Vi uddanner hvert år nye sejlere.
 • Håndværkerne står selvstændigt for eller giver en hånd med i praktiske projekter på Fjordcentret.
 • Kajakroerne er en selvstændig forening som gennem deres medlemsskab af Voer Færgesteds Kajak Klub også er medlem af Skrubbelauget.
Rib måden er blot et af vores vilde tilbud

Du kan også blive frivillig hos os.

Tag gerne kontakt til vores centerleder Carsten Enemark på 23 47 75 65 for at høre mere.

Formalia

Foreningen ledes af en bestyrelse som bliver valgt på den årlige generalforsamling. Vi forsøger at få medlemmer der repræsenterer de enkelte underlaug. Centerlederen fungerer som bestyrelsens sekretær.

Bestyrelsen består af:

 • Elsebeth Jacobsen
 • Solveig Kjeldsen
 • Jytte Brask
 • Bjarne Larsen
 • Lene Enemark
 • Birgit Kjeldsen (suppleant)

Du kan hente vores vedtægter på dette link. Åbner på en ny fane.

Baggrunds historien

Hvorfor hedder det Skrubbelauget?

Da Fjordcentret blev en realitet så var der naturligvis lokal bevågenhed på centret. Hvad var det nu for noget, og hvorfor skulle det ligge lige der. 

Fjordcentret blev faktisk først etableret som en skurvognsudstilling i Udbyhøj syd, og de første planer om formidlingscentret var også med henblik på en placering i Udbyhøj. 

Men så kom ejendommen hvor Fjordcentret ligger i dag til salg, og blandt initiativtagerne var der ikke så meget tvivl. For ejendommen havde tidligere været brugt som købmandsbutik.

Foreningen Naturcenter Randers Fjord som driver besøgscentret “Kyst- og Fjordcentret” blev stiftet i november 1995.

I 1997 tog vi initiativ til at lave en decideret venneforening. En god nabo foreslog navnet “Skrubbelauget”, dels fordi fladfisken  “skrubbe” er en fortrinlig spisefisk, og dels fordi vennerne kan give et “skrub” med.

Morgenmad i fjorden
Vi kigger efter sæler