Skip to content Skip to footer
Læs om vores

Organisation & bestyrelse

Kyst- og Fjordcentret er organiseret som en forening med den årlige generalforsamling som øverste myndighed.
På generalforsamlingen vælges en bestyrelse, 6 er valgt direkte på generalforsamlingen, mens det 7. medlem er valgt af og blandt kommunalbestyrelsens medlemmer. Der er 3 på valg af gangen, og man sidder for en periode på 2 år. Genvalg kan finde sted.

Centerlederen fungerer som bestyrelsens sekretær.

Vi er organiseret som en forening med et almennyttigt formål.
Du kan hente vores vedtægter her

Sangstrup_karlby_v3-1024x512
Fjordcentret_set_fra_syd

Bestyrelsen består af

Jane Bjørn Christiansen

Formand

Kirsten Bjerg

Næstformand

Niels Erik Nørgaard

-

Lotte Olesen

-

Mette Møberg

-

Peter Moeskjær

-

Birgitte Poulsen

Norddjurs kommune

Jan Salling

Suppleant

Vores

Mission & vision

Formålet med Kyst- og Fjordcentret er todelt ifølge dets grundlæggere: at formidle det lokale natur- og kulturmiljø, især Randers Fjord og hele kysten af Norddjurs Kommune, samt at fungere som en turistattraktion.

Mission

Nærværende og direkte naturformidling i øjenhøjde til den til enhver tid besøgende gæst.
Vi gør det gennem udstillinger, og ikke mindst aktiviteter og events, der gør vores gæster klogere på dansk natur, og vi sætter det gerne ind i globale forhold.

Vision

Et trendsættende naturformidlingscenter der omsætter faglig viden til børn og voksne, uanset om de kommer her i deres fritid som familie, en del af deres skolegang eller i forbindelse med deres arbejde.

Værdier

Respekt for naturen, som vi benytter og beskytter.
Respekt for os selv og for vores gæster. Derfor er vores liste over det vi kan lang, fra basalt friluftsliv til mindfulness, gourmetmad på bål og personlig udvikling.

Verdensmål

Bestyrelse og det fastansatte personale udvalgte i det tidlige forår 2023 fire af FN’s verdensmål. Med de valg har vi aktivt valgt nogle mål til som vi vil give ekstra fokus. Alle Verdensmålene er vigtige, men de med 4 vi har valgt kan vi som formidlingscenter gøre en forskel. I forbindelse med projekt: Bæredygtighed i værdikæden” og udarbejdelse af Klimaregnskab har vi taget endnu et mål ind. Og i forbindelse med udarbejdelse af ESG-rapport og igangsætning af arbejdet med at blive certificeret “Green Attraction” så håber vi at vi i løbet af 2024 kunne gøre os fortjent til at sige at vi også aktivt arbejder med mål 13, klimaet.

De 5 mål som vi giver særlig fokus

Delmål 11.4: Beskyt verdens kultur- og naturarv.

Delmål 12.8: Give alle mennesker viden og forståelse for at leve bæredygtigt.

Mål 14: Livet i havet

Mål 15: Livet på land

Mål 17: Partnerskaber for handling

Læs mere om vores tilgang til FN’s verdensmål.

en aktiv fritid

Skrubbelauget

Et medlemsskab af Skrubbelauget giver fri adgang til Fjordcentret året rundt samt reduceret entré til udvalgte arrangementer. Medlemmer af Skrubbelauget bliver desuden inviteret til specielle arrangementer.
Det koster 175,- kr. om året. Det er desuden muligt for personlige medlemmer, at tilkøbe såkaldte “blanke kort”. Det betyder, at der på dit kort bliver skrevet det antal ekstra personer på som du ønsker. Så kan du fra gang til gang have forskellige personer med. Pris pr. ekstra person er 125,-
Medlemskab af Skrubbelauget løber fra 1. april til 31. marts.

Skrubbelauget er opdelt i flere underlaug, og man kan godt være med i flere underlaug eller slet ikke være med i et underlaug. Du kan altså godt være medlem af Skrubbelauget bare for den gode sags skyld.

  • Pilefletterne – mødes den 1. 3. og evt. 5 onsdag i måneden med start kl. 9.30. Sluttidspunktet afhænger af det konkrete projekt, og varierer altså fra gang til gang.
  • Mad på bål – mødes den 2. onsdag i måneden i tidsrummet 9.30 til 12.00
  • Sivgruppen – mødes den 4. onsdag i måneden i tidsrummet 9.30 til 12.00
  • Sejlerne mødes efter behov
  • Håndværkerne står selvstændigt for eller giver en hånd med i praktiske projekter på Fjordcentret.
  • Kajakroerne er en selvstændig forening som gennem deres medlemsskab af Voer Færgesteds Kajak Klub også er medlem af Skrubbelauget.

Bestyrelsen består af

Elsebeth Jacobsen

Formand

Solveig Kjeldsen

Næstformand

Inger Thinggaard

-

Lene Enemark

-

Bjarne Larsen

-

Lene Christensen

Suppleant