Aktiviteter for børn og voksne

På Kyst- og Fjordcentret handler det om natur og friluftsliv. Når I besøger os bliver I klogere på den danske natur, I laver mad på bål, får vind i håret på kanotur på Randers Fjord og meget mere. 

Herunder finder du en kort beskrivelse af de fleste af vores aktiviteter. Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til os på 86 48 96 85. 

Lej en båd og tag på tur fjorden, eller tag med på en af vores guidede ture.

Guidede ture på fjorden

Kom med på vandet en guidet sejltur på fjorden Vi sejler på fjorden, naturligvis iført redningsveste. I kan tage med på en af turbådene hvor vi er skippere eller i kan være kaptajn på jeres egen Askeladden 14 jolle (Max 5 personer).

Vi sejler og sanker tang og/eller hente en tejn eller et nedgarn. Efter sejlturen kigger vi nærmere på det indsamlede/fangede og tilbereder det på bål.

 Læs mere om Sommeroplevelser på fjorden

Waderstur i fjorden

Opdag og oplev dyrelivet på det lave vand iført waders og udstyret med spand og net. I kan være heldige at fange hundestejler, bittesmå krebsdyr, pung- og hesterejer og måske en krabbe eller to. Fangsten skal selvfølgelig med tilbage på Fjordcentret og sammen kigger vi på hvad I har fanget. Herefter fordeler vi sammen krible-krable dyrene i akvarier og rørebassiner.

Kanotur

Saml familie, venner eller kolleger og lån en kano til en skøn tur på Randers fjord. Er man nybegynder anbefaler vi en tur langs bredden, og er I mere erfarne og har mod på at sejle lidt længere, er en tur til Dammene en herlig oplevelse. Padl stille ind i rørskoven og oplev den fantastiske ro og det unikke fugleliv. Læs mere om Kanotur i Naturpark Randers Fjord

Er i mere eventyrlystne, kan vi arrangere en tur med overnatning i shelters ved Hollandsbjerg. Ring og hør nærmere på 86 48 96 85 

Byg en tømmerflåde

Grib udfordringen og byg en tømmerflåde med familien eller vennerne. 

Vi hjælper med materialer og arbejdstegninger. Når I er færdige, kan I se frem til at sejle en tur ud gennem kanalen og ud på fjorden. Og så håber vi at flåden holder til turen. I er selvfølgelig iført redningsveste. I kan også tage jeres madpakker med og spise frokosten ombord. 

Værksteder

Kom og prøv forskellige gamle håndværk på Fjordcentret.

  • I kan prøve at støbe papir med pulp (papirmasse).
  • I kan nålefilte små figurer, uld købes i receptionen.
  • Binde knob.
  • Vil I have et hjemmelavet reb med hjem, så lærer vi jer hvordan man lavede reb før i tiden.
  • og  på udvalgte dage kan I dreje i træ på vores drejemaskiner.

Filtning og rebslagning er tilkøb af materialer.

Vandraketter

Her er muligheden for at konkurrere med familien i en super sjov og lærerig aktivitet. Vandraketter er flasker udstyret med styrefinner. I fylder flasken med vand, sætter slangen med luft til, og så suser flasken afsted. Så er der blot at håbe på at netop DU skyder længst.  

Mad på bål

Lær at lave ild uden brug af tændstikker eller lighter. Når der er gang i bålet, kan I tilberede medbragt mad over bålet, eller købe snobrødsdej eller pandekagedej i vores café. 

Røre-bassiner

I vores store røre-bassin kan du prøve at fange krabber med hænderne, lære at se forskel på han og hun-krabber og holde små fisk i hånden. Vi har vandkikkerter, så du kan sidde på den lille bro og se på dyrelivet. Vores personale står altid klar til at fortælle om livet i bassinet. 

Motorik-legeplads

Her er der plads til at udfordre sig selv på balance og mod, samt lave sjove balanceøvelser med familie og venner. Herlig aktivitet for børn i alle aldre.

Mulighederne er mange. 

Støvlekast

En simpel, men sjov leg der kan udføres af de fleste. Det handler om i alt sin enkelthed at gennemføre en stafet med en gummistøvle. Lav nogle hold på 3-6 personer. Forreste person kaster først, og uanset hvor langt der kastes går personen om bag i køen. (Dette gælder også selvom man skulle komme til at kaste bagud). Få hjælp af personalet eller se denne lille korte video.