Aktiviteter for børn og voksne

På Kyst- og Fjordcentret handler det om natur og friluftsliv. Når I besøger os bliver I klogere på den danske natur, I laver mad på bål, får vind i håret på kanotur på Randers Fjord og meget mere. 

Herunder finder du en kort beskrivelse af de fleste af vores aktiviteter. Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til os på 86 48 96 85. 

Lej en båd og tag på tur fjorden, eller tag med på en af vores guidede ture.

Fjordens Friske Fisk

Kom med ud på vandet og vær med til at røgte garn. Vi sejler på fjorden i ført redningsveste og I er med til at tage garn op. De fisk vi, forhåbentlig, fanger bliver fileteret og tilberedt over bål, og der er selvfølgelig smagsprøver. Denne tur er en event der foregår i sommerferien mod en beskeden merbetaling. Læs mere om Fjordens Friske Fisk

Waderstur i fjorden

Opdag og oplev dyrelivet på det lave vand iført waders pog bevæbnet med spand og net. I kan være heldige at fange hundestejler, bittesmå krebsdyr, pung- og hesterejer og måske en krabbe eller to. Fangsten skal selvfølgelig med tilbage på Fjordcentret og sammen kigger vi på hvad I har fanget. Herefter fordeler vi sammen krible-krable dyrene i akvarier og rørebassiner.

Kanotur

Saml familie, venner eller kolleger og lån en kano til en skøn tur på Randers fjord. Er man nybegynder anbefaler vi en tur langs bredden, og er I mere erfarne og har mod på at sejle lidt længere, er en tur til Dammene en herlig oplevelse. Padl stille ind i rørskoven og oplev den fantastiske ro og det unikke fugleliv. Læs mere om Kanotur i Naturpark Randers Fjord

Er i mere eventyrlystne, kan vi arrangere en tur med overnatning i shelters ved Hollandsbjerg. Ring og hør nærmere på 86 48 96 85 

Byg en tømmerflåde

Grib udfordringen og byg en tømmerflåde med familien eller vennerne. 

Vi hjælper med materialer og arbejdstegninger. Når I er færdige, kan I se frem til at sejle en tur ud gennem kanalen og ud på fjorden. Og så håber vi at flåden holder til turen. selvfølgelig er I iført redningsveste. I kan også tage jeres madpakker med og spise frokosten ombord. 

Værksteder

Kom og lær forskellige gamle håndværk hos Fjordcentret. I kan prøve at støbe papir med pulp, prøve at binde knob og dreje i træ. Vil I have et hjemmelavet reb med hjem, så lærer vi jer hvordan man lavede reb før i tiden og I kan også dreje i træ på vores drejemaskiner.

Vandraketter

Her er muligheden for at konkurrere med familien i en super sjov og lærerig aktivitet. Vandraketter er flasker udstyret med styrefinner. I fylder flasken med vand, sætter slangen med luft til, og så suser flasken afsted. Så er der blot at håbe på at netop DU skyder længst.  

Mad på bål

Lær at lave ild uden brug af tændstikker eller lighter. Når der er gang i bålet, kan I tilberede medbragt mad over bålet, eller køb snobrødsdej eller pandekagedej i vores café. 

Røre-bassiner

I vores store røre-bassin kan du prøve at fange krabber med hænderne, lære at se forskel på han og hun-krabber og holde små fisk i hånden. Vi har vandkikkerter, så du kan sidde på den lille bro og se på dyrelivet. Vores personale står altid klar til at firtælle om livet i bassinet. 

Motorik-legeplads

Her er der plads til at udfordre sig selv på balance og mod, samt lave sjove balanceøvelser med familie og venner. Herlig aktivitet for børn i alle aldre.

Mulighederne er mange. 

Støvlekast

En simpel, men sjov leg der kan udføres af de fleste. Det handler om i alt sin enkelthed at gennemføre en stafet meden gummistøvle. Lav nogle hold af med 3-6 personer. Forreste person kaster først, og uanset hvor langt der kastes går personen om bag i køen. (Dette gælder også selvom man skulle komme til at kaste bagud). Få hjælp af personalet eller se denne lille korte video.