Snup en overnatning i det fri

Snup en overnatning i en shelter

Det er in, og med god ret at sove udendørs, og rigtig gerne i en shelter. Til alle jer der allerede har prøvet det, I springer bare videre til de sidste 2 linjer, hvor der link til hvor du kan finde en shelterplads. Dette indlæg er til alle jer der ikke har prøvet det endnu.

Et eller en shelter

Hedder det en shelter eller et shelter? Selve ordet er fordansket fra engelsk, og direkte oversat betyder shelter ly eller læskur. Men uanset om du siger en eller et, så giver shelteret dig ly for elementerne. Der kommer mange nye modeller til. Men helt enkelt kan det siges, at der er fast gulv og loft og 3 faste sider. Nogle shelters er forsynet med forhæng. Men du er under alle omstændigheder godt beskyttet mod vind og regn. Samtidig er du hævet lidt fra jorden, og det er også en fordel i forhold til kulde.

Soveudstyr

Det er jo ikke som din komfortable seng derhjemme, til gengæld får du frisk luft og fuglesang, der begynder når det er ved at blive lyst. Dit udstyr vejer og fylder, og det gør ikke så meget hvis du er i bil, men hvis du er på cykel, i båd eller på vandretur, så betyder vægten rigtig meget.

I et shelter ligger du på et trægulv. Du skal have et liggeunderlag, og de findes i mange priser og tykkelser. En luftmadras er tung og kold, og kan derfor sjældent stå alene. Du skal bruge et tæppe eller et tykt liggeunderlag som isolering. Du kan også købe faste eller oppustelig liggeunderlag. Pris og kvalitet hænger sammen. Er det første gang, så er der ingen grund til at bruge mange penge, lån dig frem eller køb 2 billige underlag.

Du skal bruge en sovepose, og også gerne en lagenpose. Lagenposen giver dels lidt ekstra varme og det er desuden lettere at vaske en lagenpose. En dunpose er varm og let, men klapper sammen hvis den bliver våd. En sovepose med kunstfyld er tungere, fylder lidt mere. Den er ikke helt så varm, men kan tåle lidt vand uden at den klapper sammen. Det er godt at sove i en eller anden form for nattøj. Det kan desuden være godt med en hue. En pude er jo altid godt.

Lommelygte og myggespray

Husk en lommelygte og se efter hvor der er et toilet, det kan jo være du får brug for det i løbet af natten. Der er masser af insekter i den danske natur, så husk også lidt myggespray som forebyggelse og lidt beroligende creme til at komme på myggestikkene efterfølgende.

Mad på bål er altid godt, og igen er der stor forskel på hvordan du kommer frem til din shelter. Hvis du skal bære altid selv uden mulighed for køleskab, så givet det en form for forplejning, og er der adgang til køleskab så giver det andre muligheder. Husk også toiletpapir. Det er ofte noget vi tager for givet, men det er træls at mangle.

Snacks

Det er hyggeligt at sidde og kigge ind i et bål. Ristede skumfidusser imellem 2 mariekiks er et sikkert børnehit, snobrød med bacontern kan de fleste lide, eller snobrød med syltetøj. En ristet pølse er heller ikke at foragte og til dessert kan man jo bage en pandekage.

Fjordcentrets tilbud

På Fjordcentret har vi 6 shelters, fordelt i 2 grupper omkring et bålsted. Flere af vores shelters har forhæng som kan rulles ned eller op. Der er 250 meter til bad, toilet og ikke mindst køkkenfaciliteter. I køkkenet finder du køleskabe, komfur med ovn, mikroovn, opvaskemaskine og masser af båludstyr. Der er en overdækket bålplads med 2 store bålsteder.

Vil du hellere sove i telt så har vi telte i flere størrelser, og du må også gerne tage dit eget med. Endelig så har vi også værelser med gode, komfortable boksmadrasser.

Du kan læse mere om Fjordcentrets shelters og øvrige tilbud på https://kystogfjordcentret.dk/shelters/

shelters midt i skoven