Skip to content Skip to footer

Nordea Fonden med gavmild gave

Kyst- og Fjordcentret har fået  997.625 kr. fra Nordea-fonden til ”Flere gæster på fjorden, der vil bidrage til at skabe mere aktivitet langs med  og i Naturpark Randers Fjord.

Med 997.625 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje kan Kyst- og Fjordcentret nu igangsætte projektet, der har været på tegnebrættet siden det tidlige forår 2018. Men det har været et meget stort ønske gennem flere år, at kunne tilbyde flere ture for grupper med guidet formidling på vandet. Projektets omdrejningspunkt er 2 joller hver med op til 12 passagerer.

Centerleder Carsten Enemark glæder sig især til den større rækkevidde og de flere muligheder som de 2 nye joller giver mulighed for. Der sigtes efter 2 ens joller som er apteret forskelligt således at den ene jolle i høj grad er apteret til fiskeri og den anden til naturundersøgelser. Men begge joller skal kunne understøtte den anden. Det bliver således muligt at have op til 24 gæster med i de 2 joller. Med de 2 nye joller bliver Fjordcentrets eksisterende joller frigivet til lidt længere udlejning end de nuværende 6 timer. Fremadrettet vil det være muligt at leje de små joller et eller flere døgn således at man kan sejle til Kanaløen og overnatte i shelters, eller til nogle af de andre spændende steder i naturparken.

Med projektet håber Kyst- og Fjordcentret også at kunne bruge de nye muligheder til kystnære formidlingsture langs med den norddjurske kyst, som f.eks. ture med fokus på geologien ved Sangstrup klint, deltaområdet ved Udbyhøj med fokus på fugle og sæler og andre af de spændende steder langs med nordkysten.

Vi vil løbende opdatere vores hjemmeside med de muligheder som støtten giver.

50 mio. kr. til kystaktiviteter

Kyst- og Fjordcentret har modtaget 997.625 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje på 50 mio. kr., der uddeles til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

”Kysten er klar, og vi er glade for, at Kyst- og Fjordcentret vil være med til at skabe nye stærke fællesskaber i Naturpark Randers Fjord og ved nordkysten af Djursland,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Kystpuljen havde ansøgningsfrist 10. juli 2018, og i alt forventes cirka 100 aktivitetsskabende projekter fra hele landet at få støtte fra Nordea-fondens kystpulje.

Kontakt

Kyst og Fjordcentret:

Centerleder Carsten Enemark

ce@kystogfjordcentret.dk
2347 7565

Nordea-fonden:

Kommunikationschef Tine Wickers

tw@nordeafonden.dk
4070 3784

Om Nordea-fonden

  • Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål. Hvert år uddeler fonden ca. 500 mio. kr. til projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.
  • Med kystpuljen uddeles i 2018 50 mio. kr. til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster. Projekterne støttes med mellem 100.000 kr. og 1.000.000 kr., og foreninger, selvejende institutioner og kommuner m.fl. kunne søge puljen med ansøgningsfrist 10. juli 2018.
  • Læs mere på www.nordeafonden.dk/kystenerklar