Skip to content Skip to footer

Fællesskabet er til alles bedste

4 gange inden for de sidste 2 uger har jeg deltaget i workshops eller i et møde hvor den overordnede dagsorden har været udvikling og fællesskab. Alt sammen så ganske berigende. Første gang handlede det overordnet set om oplevelser i naturen som erhverv. En inspirerende aften hvor professionelle aktører og ildsjæle blev sat sammen og hvor der blev diskuteret pris og kvalitet samt frivilligt arbejde contra erhverv. En diskussion som helt sikkert vil fortsætte. Og der skal være plads til begge dele. Det er godt at der er nogen der kan skabe indtægter, men det frivillige arbejde i vores kulturinstitutioner og foreninger kan vi heller ikke undvære.

Næste møde havde udviklingen af Grenaa sydhavn på dagsorden. Igen er fantastisk inspirerende aften med masser af positiv energi og vilje til at ville fællesskabet til vores alles bedste. Dagen efter fulgt op med et møde i Bæredygtighedens hus som er en del af Grenaa Sydhavn. Også her bobler det af energi og viljelyst, og slutteligt et møde mellem kunst og natur sat i scene af Norddjurs kommune med foreløbigt et pilotprojekt i regionen som kan udvikle sig til et større internationalt projekt.

Det har bare været godt, positivt og konstruktivt. Og nu kommer så den store test, alle de gode mennesker som har lovet at arbejde videre, engagere sig og sprede den optimistiske tilgang skal holde det de har lovet. For ellers er det bare de fine skåltaler. Der skal ske noget, og selv den længste, sværeste, største rejse begynder med det første skridt.