Stjerneskud og Stjernebilleder

I løbet af året passerer en række meteorsværme tæt forbi jordens atmosfære, og det giver gode muligheder for stjerneskud. Medio december er det meteorsværmen ”Geminiderne” der passerer, i år i perioden fra den 4 – 20. december.

I hele perioden vil der være bedre muligheder for at se et stjerneskud. Find er mørkt sted, klæd dig varmt på og kig mod øst. Meteorsværmen hedder “Geminiderne” fordi du skal kigge mod det stjeme billede der hedder “Gemini” eller tvillingerne på dansk. Men på de rigtig gode dage så vil der være stjerneskud på hele aften / nattehimlen.

Onsdag den 14. december fra 19 – 21 har vi på Fjordcentret fokus på stjernehimlen, dels på om vi kan være heldige med at se stjerneskud, og dels med at se stjernebilleder.

Der vil være tændt op i den store Bålyurt, så tag gerne aftenkaffen med. Du kan også riste en skumfidus.

Udendørs er vi klar med stjernekikkert, teleskop og håndholdte kikkerter, og så ikke mindst så har vi sat nogle hængekøjer op, for det er rigtig godt at ligge i en hængekøjer og se på stjernehimlen.

Det koster 50,-  (plus gebyr) for at være med og billetterne skal købes online. I tilfælde af at vi aflyser, så får du naturligvis dine penge retur.

Arrangementet fordrer naturligvis en skyfri himmel, og du skal derfor holde øje med vores hjemmeside / Facebook side, for vi forbeholder os retten til at aflyse.

Mere info på tlf: 8648 9685 eller direkte til Carsten Enemark på 23 47 75 65

Køb din billet ved at følge dette link til yourticket.

stjerneskud over tipier og telte i nattetimerne