You are currently viewing Fjordcamp – “Vild” sommerferie i Danmark

Fjordcamp – “Vild” sommerferie i Danmark

Fjordcamp – Sommerferie i Danmark

Danmark har mange fine naturområder og Randers fjord og Nordkysten af Djursland er et af dem. Kyst- og Fjordcentret har mere end 25 års erfaring i at arrangere naturevents og naturvejledning til små og store mennesker i små eller større grupper, og det gælder på alle tider af året. Vi var blandt pionererne i attraktionsbranchen der tilbød overnatning. Altså du kan stadig være gæst, selvom personalet er gået hjem. Vi har rammerne, og vi giver dig hjælp, vejledning og gode råd i forbindelse med overnatning på Fjordcentret, det gælder uanset om du kommer som daginstitution, skoleklasse, erhvervsvirksomhed eller som resten af dette indlæg vil omhandle familien.

Fjordcamp er et tilbud vi har i skolernes sommerferie samt tirs-torsdag i skolernes efterårsferie. Alle vores tilbud på Fjordcentret begynder med en indgangsbillet og i forbindelse med Fjordcamp, så er det er årskort som rent faktisk gælder i 365 dage, og så kan man ellers bygge oven på. Der er flere forskellige tilbud med overnatning;

  • I et værelse, hvor der er 4 gode box-madrasser. Vi har 6 værelser. Der er dyner og puder, du skal selv have linned med. Linnedpakke kan lejes af Fjordcentret.
  • I et shelter, her er der plads til 6 personer i hvert shelter. Der er 2 sheltersgrupper, hver med 3 shelters placeret omkring et bålsted. Du kan låne liggeunderlag af Fjordcentret.
  • I en familielavvu med plads til 6 personer. Du kan låne liggeunderlag af Fjordcentret.
  • I en familielavvu med plads til 12 personer. Du kan låne liggeunderlag af Fjordcentret.
  • Du er også velkommen til at tage dit eget telt med.

Tirsdage, onsdage og torsdage er der guidede sejlture i vores store turbåde. Her kommer du med på en sejltur på fjorden. Hver båd har plads til 9 passagerer og vores guide fører dig på en sikker tur på fjorden samtidig med, at vi kigger efter sæler og fugle. Vi fortæller også lidt om det du ellers kan se på vandet. Hvis du hellere vil være styrmand på egen båd, så har vi 4 udlejnings joller af mærket Askeladden. Der et super stabile joller med en 4 hk motor, og i får en walkie-talkie med, så vi kan kommunikere med hinanden undervejs. Nogle dage sejler vi bare, mens vi andre dage henter et nedgarn eller en krabbetejn.

Efter sejlturen tilbereder vi smagsprøver over bålet, det kan være fisk, krabber, rejer eller tang.

Men Fjordcamp er meget mere end sejlture i motoriserede fartøjer.

I det følgende kan du læse om nogle af vores mange tilbud.

Bestil i januar og få 10% i rabat. Bestil i februar og få 5% rabat. Du bestiller ved at ringe på 86 48 96 85 eller send en mail til post@kystogfjordcentret.dk

Tømmerflåde bygning og sejlads

I kan bygge jeres egen tømmerflåde, vi har materialer og vejledninger, og hjælper jer naturligvis igang. Vi anbefaler, at I er mindst 4 “voksne” personer. Vi ser ofte at vores Fjordcampere hjælper hinanden.

Kanotur i fjordens jungle

Tag på en kanotur i fjordens “jungle”, som er et stort rørskovsområde 1 sømil, dvs 1852 meter syd for Fjordcentret. Her er der en stor rørskov med et kanalsystem. Det kan være overvældende og svært at finde rundt i. Derfor er I mere end velkomne til at låne et kort og en gps som kan hjælpe jer med at finde rundt. Det er oplagt at tage en madpakke eller snacks med. Turen tager normalt 2,5 timer plus pauser.

Lej en jolle

I kan også leje en af vores Askeladden joller til jeres egen ekspedition på fjorden. Jollerne kan I bruge både til en fisketur eller til en oplevelsestur på fjorden.

SUP-Boards

Du kan også leje et af vores sup-boards. Området hvor vi går i waders er en fin legeplads, og er I lidt øvede så er området syd for Fjordcentret / Voer Færgested et fint lavvandet område som er oplagt til ture på sup-boards.  

Oplev en verden under overfladen

Hop i en våddragt, og find en maske, snorkel og et par finner. Og området hvor vi går i waders er meget fint begynderspot. I kan leje en jolle med og prøve lykken ved havnen på Kanaløen.

Waders tur

I skal naturligvis i waders mere end en gang i løbet af jeres fjordcamp. Waders er gummistøvler og regnbukser i en enhed. I får net og spande, og så er I klar til at prøve lykken ud i krabbefangst, og stryge rejer og småfisk. I kan også låne et flydebord med voksdug. Det bruger vi selv ofte til at indlede eller afslutte et firmaarrangement med, hvor vi indleder med morgenkaffe og rundstykker og afslutter med en fyraftensøl.

Fiskeri med stang

Brohovedet ved Voer Færgested er et fint sted for fiskeri med stang, og du kan låne fiskestænger af Fjordcentret. Du kan grave en orm mellem vores træer.

Vandraket dyst

En vandraket er en sodavandsflaske, hvor vi har sat et raketstyr på. Vi har bygget ramper og har en kompressor klar. I skal finde den rigtige flaske, den rette mængde vand og den rigtige affyrringsvinkel. Der er også mange gode stunder og billeder i denne event. Af sikkerhedshensyn så skal der være voksne til stede.

Spil krolf

Krolf er mega populært rundt omkring, og på Fjordcentret har vi også en bane med 12 huller. I receptionen låner du en kugle, kølle og vejledninger. 

Tag på GPS skattejagt

Rundt på hele Fjordcentrets areal har vi gemt en lang række skilte. Alle skilte er forsynet med et tal og et bogstav. I gps’en refererer hvert tal til et waypoint, altså en bestemt sted på vores areal. Så gps’en leder dig frem til skiltet, og her står et bogstav. Der er i alt 10 ture, og dermed også 10 ord som kan dannes, heraf er en på tysk. 3 af turene er børnevenlige, forstået på den måde at her ligger alle punkter på arealet mellem diget og vejen. 

Gå en tur og lyt til et eventyr på din tur

Hent app’en “Natureventyr” og hør historien om “Johan og det magiske kompas”. På denne tur kommer I både ned til fjorden og op forbi vores shelters. Eventyret er målrettet de mindre børn.

Løs opgave hæftet “Branden”

Til udstillingen er der lavet et opgavehæfte, her skal man løse en opgave for at blive stillet den næste opgave. Opgavehæftet er målrettet større børn og voksne.

Slå reb

Du kan slå dit eget reb, sådan hedder det når man producerer reb. På vores indendørs reberbane kan du lave et sjippetov der er godt 2 meter. På vores udendørs bane kan vi principielt slå et lige så langt reb som vi ønsker. Aktiviteten er som sådan gratis, men du skal betale for materialerne.

Filteværkstedet

Du kan nålefilte mange forskellige figurer, dels ligger der opskrifter på konkrete dyr, men du må også gerne bare eksperimentere med materialet. Aktiviteten er som sådan gratis, men du skal betale for materialerne.

Gå på opdagelse i udstillingen

Der er rigtig meget viden og flere forskellige aktivitetsmuligheder i udstillingen. Besøg udstillingen  tid i midt på dagen, hvor man gerne vil søge skygge eller på den dag hvor det drypper lidt. Den mest populære aktivitet for børnene er vores hejseværk. Det brugte man tidligere til at hejse korn og gødning op på første sal. I dag kan du hejse dig selv op. Af sikkerhedshensyn, så skal der være voksne til stede.

Kig på krabberne i det store rørebassin

Krabber er bare altid fascinerende, og vi lærer dig at hold en krabbe, så du ikke bliver nippet. Vi lærer dig også at se forskel på han og hun. Og nogle gange så laver vi en delikat suppe af krabberne, hvortil vi serverer et stykke hjemmebagt brød fra bålet.

Tag en overnatning under åben himmel

Vi har mobile hængekøjesystemer, så hvis I har lyst til en overnatning under åben himmel, så er det en mulighed. Der er mørkt på Fjordcentret, og dermed rigtig gode muligheder for at se på stjerner.

Brug legepladsen og vores mange udendørs spil

Der skal også være tid til at lege, og derfor har vi legepladser og mange spil som I kan underholde jer med på alle tidspunkter af døgnet.

Og alt det andet

Vi har så meget at byde på, og derfor tør vi roligt sige, at I ikke kommer til at kede jer. Med i Fjordcamp billetten er der et rigtigt årskort, altså et kort der gælder i 365 dage. Vi giver 10 % i rabat hvis du bestiller Fjordcamp i januar, og 5% på bestillinger i februar.

Hvis du vil vide mere, så er du meget velkommen til at ringe til os på 86 48 96 85 eller sende en mail på post@kystogfjordcentret.dk

De bedste hilsner

alle os på Fjordcentret / Carsten 

SUP-Boards er familievenligt