Skip to content Skip to footer

Klimaregnskab og andre tiltag

Onsdag den 25. oktober afholdt MeetDenmark en bæredygtighedskonference i Centralværkstedet i Aarhus.

En dag med fælles start og slut og 2 “break-outs”. Formiddagens break-out var et oplæg af Yana Ramsheva fra Niras. Yana havde inviteret 2 virksomheder med på scenen til at dele deres erfaringer med arbejdet. Et projekt som Kyst- og Fjordcentret har været deltager i, og centerleder Carsten Enemark havde lovet at fortælle om det spændende arbejde.

Kyst- og Fjordcentret ansøgte i januar om at komme med i dette projekt, og var så heldige at komme med. Det er ikke et krav, at Kyst- og Fjordcentret udarbejder et klimaregnskab, men det er meget naturligt for et formidlingscenter at have styr på sine direkte og inddirekte CO2 udledninger. Fordelen ved at være med allerede nu er, at vi kunne trække på en konsulent fra Niras, Yana Ramsheva. Vi har nu fået lavet vores klimaregnskab gennem klimakompasset.dk og er nu igang med at lave afrapportering og reduktionsmål – og det er spændende. Tak til Yana for god sparring og rådgivning undervejs i projektet.

I direkte forlængelse af det projekt er Kyst- og Fjordcentret kommet med i et nyt projekt “Bæredygtighed i Værdikæden”.  I det projekt er der 4 deltagere i Jylland, og det er udover Kyst- og Fjordcentret også ReePark, DGI-huset i Aarhus og Fængslet i Horsens. 

Det er mere arbejde oveni en ellers travl hverdag, men det er så meningsfuldt.