Skip to content Skip to footer

Caminorddjurs

Alene eller sammen med andre

Vandreture

Der er rigtig mange muligheder for at vandre på Djursland. Vi har både i 2013 og 2019 arrangeret guidede vandreture langs med hele Nordkysten af Djursland, og vi deler gerne vores viden, oplevelser og erfaringer

SÅDAN FUNGERER DET
Du kan læse lidt om de etaper som vi har valgt at opdele kyststrækningen på. Du er velkommen til at bruge den eller til blot at lade dig inspirere.

Vi har udelukkende beskrivelser med af etaperne i Norddjurs, for det er vores primære arbejdsområde.

De 2 Djurslands kommuner har i fælleskab udgivet et stikort. Kortet kan hentes på turist informationer og naturligvis også på Fjordcentret.

Du kan se mange andre natur oplevelser i Norddjurs og hente Djurslands kortet som pdf ved at klikke på dette link.

Vi uddyber løbende beskrivelserne af de enkelte etaper. Kommentarer er altid velkomne 🙂

ETAPER I CAMINORDDJURS

Etapen begynder lige nord for udskibnings anlægget ved Glatved strand. Der er en ok P-plads, og stedet er en meget populært fiskeplads.

Første del af etapen er meget stenpræget og undertiden er stranden meget smal. Det kan derfor være en fordel at planlægge efter at det er lavvandet.

Det første markante punkt er Havknuden og stranden er præget af sten.

Herefter bliver stranden mere sandet og langt bredere.

Der er en god p-plads ved Grenaa naturskole, og der er også et offentligt toilet.

Etapen er ca. 12 km

Etapen begynder lige nord for Grenaa havn, ved stranden ved Nordhavnsvej. Vi går herefter mod nord mod Fornæs. Bugten vi går i hedder Ålebugt, og her ligger kalken så højt, at vandet kan være helt fantastisk blåt. Vi kommer også til Fornæs Fyr, Jyllands østligste punkt. Fornæs fyr er 27 meter højt og flammehøjde er 32 m over havets overflade. Fyret er bygget i 1839 og lyset kan ses 20 sømil væk.
 
Det bløde og blide overdrev ved Fornæs går langsomt over i en stejl klint ved Sangstrup.   
 
Sangstrup Klint er en perle og et fantastisk sted til fossiljagt og til at kigge på sten.
 
Der er fornuftige p-pladser ved start og mål. 
Etaper er ca. 12 km.
 

Etapen begynder ved Sangstrup klint og hvis du vil gå i vandkanten så skal du være forberedt på at blive våd. Der er en trampesti på toppen af klinten. Du skal dog være opmærksom på, at markerne er privatejet. Den afmærkede sti “Nordkyststien” går ad landevejen.

Fra Karlby klint til Gjerrild Nordstrand er det muligt at gå på stranden. Etapen er meget stenpræget og tungt at gå i.

Sangstrup og Karlby klinter er dannet for 60 mio. år siden over en periode på 5 mio år.

Gjerrild klint er ganske ung set i det forhold, kun 125.000 år og dannet under næstsidste istid.

Der er gode p-pladser både ved Sangstrup klint og ved Gjerrild Nordstrand. Her er der også adgang til toilet.

Etapen er ca. 9 km. 

Første del af etapen går på den brede sandstrand, og ved Stavnshoved er det en fordel at gå på stien ind mod Bønnerup.

Det er muligt at korte etapen af i Bønnerup eller holde pause. Her er der både toiletter og også mulighed for indkøb.

Strækningen mellem Bønnerup og Fjellerup er på en sti mellem en meget gammel skov og stranden. Og det er oplagt at tage en afstikker ind i skoven, herunder også for at se Meilgård møddingen.

Man kan slutte (eller starte) ved den østlige p-plads i Fjellerup eller fortsætte til Blå Flag stationen. Her er der i sommerhalvåret toiletfaciliteter og mulighed for at købe is med mere hos Vaffelbageren.

Etapen er 14 km.

Etapen er en “letgået” etape på bare 7 km. Sandstranden ved Fjellerup glider langsomt over i en mere stenet strand.

Ved lavvande er der gode muligheder for at se rastende sæler på sandøerne.

Der er gode p-pladser i begge ender og i sommerhalvåret også mulighed for toiletbesøg.

Etapen er 7 km. 

Stranden ved Rygård er en stenstrand, og det fortsætter helt hen til det militære område ved Hevring Hede. Såfremt kuglen ikke er oppe, kan du med fordel gå videre i skydeterrænnet op til Hevring by, og så fortsætte af landvejen til St. Sjørup.

Der er en lille p-plads ved Tangvejen i St. Sjørup.

Etapen er ca. 12 km. 

Etapen begynder for enden af Tangvejen, hvor der en lille p-plads. Herefter går du ca. 1 km på sti, og så kan du med fordel gå op gennem “Paradiset” og fange landevejen. Du kommer her forbi Estruplund, som bestemt er et kig værd. Ved Ingerslev kan du igen komme ned på en markvej. Der er skiltet med “Nordkyststien”

Ved begyndelsen af Udbyhøj kan du, hvis du går ned af Koglevej, igen komme helt ud og gå i vandkanten. Det er lettest at passere når det er lavvandet. Det er også her det er lettest at se at udmundingen af Randers fjord er et “Vadehav”

Der er en god P-plads ved Udbyhøj.

Etapen er ca. 12 km

Du kan her følge “Lodsstien” eller du kan følge denne vejledning.

Følg “Nordkyststien” ad “Havvejen” og gå mod Udby og Ryderne. Lige inden du kommer helt til Udby går der en markvej til højre (nordvest) og her kan du komme op til “Rævhøj” Her er en rigtig fin udsigt over Randers fjord. Du kan her vælge at gå ned på Rougsøvej og gå et lille stykke mod Udby og fange Lodsstien, eller du kan gå tilbage mod Udby og nyde udsigten ved Udby kirke. 

Fra Udby går du mod Holbækgård og du er her højt oppe i landskabet med god udsigt. Du kommer forbi “Holbækgård” og lige inden Kare kan du komme ned og “fange” diget som omkranser Kare holme. Sidste del af turen kommer du helt tæt på Randers fjord og den gravede sejlrende.

Du kan parkere ved Fjordcentret, og der er toiletfaciliteter ved den vestligste del af p-pladsen, og ofte vil der også være åbent ved Fjordcentret, hvor der også i sommerhalvåret ved mulighed for at købe en is eller kop kaffe.

Etapen er mellem 13 og 16 km alt afhængig af svinkeærinder.

Denne etape er stadig under udarbejdelse.