Daginstitutioner, skoleklasser og ungdomsuddannelser.
På Kyst- og Fjordcentret tilbyder vi tilpassede arrangementer, hvor I får masser af læring, socialt samvær, natur og viden med hjem i rygsækken, som passer til jeres læringsniveau og mål.
Vi møder børnene i øjenhøjde, og glæder os til at byde jer velkommen.
Vi har prøvet meget gennem årene og sætter en stor ære i at være nærværende og sætter rammer og forventninger op, så den enkelte bliver udfordret og har en fair chance for at lykkes med det konkrete projekt.
Børnehaverne og de lidt større SFO børn, som besøger Kyst- og Fjordcentret, kan bruge dagen på at lære og lege med vand på vores vandlegeplads. De kan tage waders på og fange små fisk og krabber i fjorden, lave mad eller pandekager over bål og meget mere. Vi kan tilbyde aktiviteter med eller uden naturvejleder, mulighederne er mange. Hos os er der tid til nærvær og fordybelse i naturen, og der er højt til himlen.
Det er oplagt at bruge Grenaa Naturskole eller Fjordcentret til et besøg hele året.
Stationen i Fjellerup er mest oplagt fra maj – september.
Ring gerne hvis du ikke lige kan finde svar på dine spørgsmål eller hvis du bare gerne vil høre mere om jeres muligheder og om priser.
Ring på 86 48 96 85.
Vi glæder os til at se jer.
Børn og unge med specielle behov, møder vi i øjenhøjde med fokus på deres læringsmål og niveau. Hos Kyst- og Fjordcentret kan vi tilpasse alle aktiviteter, så alle behov tilgodeses. Hos os flytter vi grænser, vi overskrider dem ikke.
Lige midt i naturen er der plads til at udvikle sig selv, og bruge andre sanser end man gør i hverdagen. Vi har plads til alle, både ude og inde.
Du er altid velkommen til at ringe til os for at høre mere om et undervisningsforløb tilpasset præcis jeres gruppe.
Dagplejere, daginstitutioner, SFO´er, skoler og specialskoler kan købe et Guldkort hos Kyst- og Fjordcentret.
Guldkortet giver adgang til udstilling/laboratorie, legeplads, waders, vandraketter, GPS, krible-krable-grej og andet udstyr.
Første gang I kommer, får I en grundig instruktion til vores grej og aktiviteter, så I får det optimale ud af jeres Guldkort.
Efterfølgende er der lagt op til, at I er på besøg på egen hånd.
I skal altid melde jeres ankomst på forhånd på 86 48 96 85.
Der kan være dage hvor vi må melde optaget.
Pris:
Pr. person: 175 kr. –
Det gælder både for børn og voksne.
Pris eksempel: “Guldkort 15” koster 2.625,-
De enkelte kort er personlige for voksne, dog kan der stå op til 3 navne pr. voksenkort, så forskellige voksne kan have børnene med.
Guldkortet er gyldigt i 365 dage.
På Fjordcentret kan du selv sammensætte din aktivitetspakke. Vi hjælper jer godt i gang, og så er det ellers bare god fornøjelse med leg og læring. De første 2 aktiviteter koster 1295,- ekstra aktiviteter kan tilkøbes á 500,-
- Vandraket. Vi har påmonteret et raketstyr til en plastflaske og lavet en rampe. I skal finde den rette mængde vand og vinkel.
- Waders. Vi har waders fra støvlestørelse 30 til 50. I låner net og spande. Fangsten tager i med tilbage til Fjordcentret og så fortæller vi jer hvad i har fanget.
- GPS-bogstavsjagt. Vi instruerer jer i at bruge vores håndholdte gps’er. Der er i alt 10 ruter. De første 3 er for indskolingsbørn, her er alle punkter på vores legepladser. Indskolingsbørn kan ikke selv taste way-points ind. Det er en supersjov øvelse, især hvis I fortæller jeres elever at der er kage når de kommer og fortæller det rigtige kodeord.
- Hygge omkring et bål. I låner en snittekasse, herunder ildstål og en lille smule blår (pakkegarn). Vi viser jer hvordan i skal bruge dolken så i ikke kommer til skade, og vi viser jer også hvordan i bruger ildstålet.
- Krolf. Vi har en 12 hullers krolfbane. Køller og kugler hentes i receptionen.
- Besøg i udstillingerne og brug af legepladserne er altid inkluderet i en aktivitetspakke eller i et undervisningsforløb.
Vi inddeler jer i grupper på 6-8 personer. Hver gruppe får en tegning og vist hvor materialerne står. Vi viser jer hvordan i laver de rigtige besnøringer. Når tømmerflåderne er bundet sammen, så skal vi på vandet. Men først skal der laves passagerliste og alle har naturligvis redningsveste på. På vandet laver vi et kapløb, undertiden tager vi også kanoer med.
Vi er med som følge- og sikkerhedsbåd.
Denne aktivitet tilbydes fra 6. klasse og opefter. Der er ingen øvre grænse.
Pris: 1995,- pr. klasse.
Slaget på mudderbanken
I kan tilkøbe modulet “Slaget på mudderbanken” Så bliver i inddelt i 2 hold. Inden afgang bliver hver tømmerflåde påmonteret et sæde som “kanoneren” skal sidde på. Det handler om at sænke modpartens flåde. Det gør man ved at få 10 træffere sat ind på modparten. Der anvendes fodbetjente slangbøsser og skumbolde som ammunition. Hvert hold består af en tømmerflåde og et antal kanoer. Hvis vi finder det optimalt så kan en eller flere kanoer også udstyres med slangebøsser.
Der kan afsluttes med den store ridderturnering, ved at 2 kanoer stævner mod hinanden. Midterste person står på en plade og er udstyret med en lanse. Der spilles til sidste tørre kano.
Tilkøbspris: 1.500,-
Jungleturen
Tag med på kanotur i fjordens jungle, en kæmpestor rørskov som leder tankerne hen på mangrover. Turen begynder med 1800 meters kanotur på Randers fjord, og derefter begynder løjerne med smalle kanaler og åbne lavvandede damme. Det er oplagt at tage en forfriskning med.
Pris 2500,-
Kanotons
Her laver vi alt det vi normalt ikke gør i en kano, men målet er at alle forbliver tørre. Vi indleder med at padle forlæns gennem en trekantbane, derefter baglæns, så med bind for øjnene hvor kanoerne i makkerpar skal guide hinanden i gennem banen. Så skal der byttes plads, man skal dyppe nakken i vand og slutteligt prøve at drive kanoen frem ved at lave dybe squats. Vi gentager lige at målet er at alle komme tørre hjem, men skiftetøj er en god ting.
Pris: 2.000,-
Denne aktivitet tilbydes fra 6. klasse og opefter. Der er ingen øvre grænse.
Livet på det lave vand er med en af vores guider der sammen med klassen tager waders på og fylder en trækvogn med fangstgrej, spande og evt. et håndvod (håndvod er fra 6. klasse)
I skal dels opleve hvor meget liv der faktisk er på det lave vand, og i skal opleve hvordan vandet trykker på jer.
Fangsten tages med tilbage på Fjordcentret og placeres i relevante akvarier. I de perioder hvor der er mange rejer så kan vi lave et bål og tilberede lynstegte rejer.
Pris: 1.750,-
Det er altid dejligt at komme på vandet. Vi sejler en tur omkring “Kanaløen” som er en ø der der skabt i forbindelse med den første uddybning af Randers Fjord i 1906. Der er en lille havn på øen.
Turen kan enten foretages i de små, men særdeles stabile Askeladden joller (med plads til 5 personer) eller i de store Limbo 699 turbåde (med plads til 9 passagerer). Hvis vi sejler i jollerne så skal I selv stille med et antal voksne som på forsvarlig vis skal styre en jolle, vi sejler med som forreste og bagerste båd. Hvis vi sejler i de store Limbo turbåde så stiller vi man behørigt uddannet mandskab. Her må børnene gerne prøve at styre båden.
pris 2.500,-
Introturen
Den gode introtur på Fjordcentret “plejer” at består af et forløb med Tømmerflåde og en omgang teambuilding. Begge forløb varer ca. 2 timer, så det passer med en omgang om formiddagen og en efter frokost.
Vi giver jer en god introduktion til at bruge Fjordcentret efter lukketid. Langt de fleste vælger at eleverne sover udendørs og lærerne sover i et værelse.
Pris pr. klasse:
- Tømmerfåde: 1.995,-
- Teambuilding: 1.995,-
- Overnatning elever ude i telt eller shelter: 1.500,-
- Overnatning pr. værelse 600,- (medbring selv sengetøj)
En introtur på Fjordcentret er uden alkohol.
Vi tilbyder naturligvis også natur faglige forløb for elever på ungdomsuddannelser,
Vi tager udgangspunkt i teambuildings opgaver som eleverne har en reel mulighed for at løse og kombinerer dem med gamle fysiske lege. Det er vigtigt for os at alle synes det er sjovt, også selvom det undertiden er svært. Opgaverne vil blive udvalgt efter de aktuelle klassetrin.
Pris: 1.000,- pr. påbegyndt time.