Grenaa naturskole

Åben Naturskole

Hverdage i uge 26 og 27 – samt 29 – 31 fra 13 – 16

På den åbne naturskole, Grenå har vi i år fokus på at lære naturen at kende gennem aktiviteter, hvor vi specifikt bruger vores sanser og kreativitet. Vi opdager naturen gennem at dufte, smage den, høre den og ser nærgående på den. Vi er legende og kreative med naturen, lærer af af den og kommer tæt på den

Der er gratis adgang til åben naturskole.

I uge 28 bliver området omdannet til en byggeplads for Radio ABC´s Beach Party. Vores vurdering er at det er for farligt at have åben naturskole i den uge. Vi henviser derfor til Fjellerup, Bønnerup og Naturpark Randers fjord for guidede naturoplevelser.

Sommerprogram 

  •  Vi fisker i lagunen med net og waders, kigger i forstørrelsesglas på det vi har fanget og kan nedfælde det vi har oplevet og set ned på et stykke papir. 

Hold øje med kalenderen for arrangementer og events.

Her finder du grenaa naturskole

Klitten 1, 8500 Grenaa
Tlf: 86 48 96 85 ring endelig til os hvis du har spørgsmål eller ønsker. Vi hjælper dig gerne med at planlægge et godt program til skoleturen, familiearrangementet eller firmaturen.

Grenaa Naturskole har til huse i Klithuset, der ligger i første klitrække ved Grenaa strand. Klithuset er rammen for en lang række aktiviteter, møder og undervisning – samt Blå Flag-aktiviteterne i Grenaa.

Fokus er naturligvis på havet og det kystnære landskab, men er også udgangspunkt for ture til spændende naturområder som for eksempel klinterne ved Gjerrild, Sangstrup og Karlby.

Naturen omkring Grenaa er gavmild og byder på et væld af fantastiske oplevelser i skov, hede og strand – alt sammen i gåafstand. 

Skal du på Lejrskole eller have et større familiearrangement så er Feriekolonien Solhytten  en oplagt mulighed.
 
Er du mere tiltrukket af bløde madrasser og overnatning med morgenmad, kan vi anbefale vores samarbejdspartner Kystvejens Hotel og Konferencecenter, der har et vildt skønt tilbud, der gælder hele sommeren.

Kanoudlejning

Tag en kanotur på Grenåen fra Gasværksvej til Enslevgården, book via Grenaa Turistbureau eller på 86 48 96 85.

Vores kanoer ligger på Gasværksvej. Ved booking får du oplyst en kode så du kan komme til padler, redningsveste og kanoer.

Undervejs passerer du hele 7 broer inden du når Enslevgården.
Turen er ca. 3 km. 
En kano med udstyr koster 250,- 

NATURSKOLETILBUD

Der er et godt lys ved Randers Fjord, Grenaa strand og hele Nordkysten af Djursland

KLITSTUEN (Det Blå Lokale)

LABORATORIET

Kom helt tæt på når du kigger i en stereolup

OK-DJURS

Waderstur for hele gruppen
Dragefestival er en årlig tilbagevendende event, hvor profesionelle dragebyggere mødes med amatører.
Kanoerne liger klar ved Gasværksvej.
Naturvejlederne er altid klar med at fortælle om dagens fangst.
Sangstrup og Karlby klinter er altid et besøg værd.

Laboratoriet

Rørebassin

I laboratoriet er der et stort rørebassin i 2 niveauer. Her er der fisk og krebsdyr som er fanget sammen med vores gæster i lagunen. Mange af vores wadersture begynder og slutter omkring rørebassin. Ved begyndelsen for at høre om hvad vi kan fange, og ved slutningen sætter vi udvalgte dele af dagens fangst ind i røre-bassinet.  

Udstoppede dyr og fugle

Grenaa Naturskole har en fin samling af udstoppede dyr og fugle. De er i skabe, men som besøgende må I efter aftale gerne tage dem ud for at se nærmere på dem.

Arbejdsstationer

Der er borde og stole som kan flyttes rundt efter de konkrete opgaver der skal løses. I kan låne diverse undersøgelsesbakker, pincetter og stereolupper. I forbindelse med et geologi tema er der også stenslibemaskiner.
Der er en stor dobbeltdør i enden af rummet som giver mulighed for let at komme ud og ind. Det er især smart hvis man skal lave noget med vand eller bare gerne vil nyde den friske luft.

Bad og toilet

Der er to toiletter og to baderum

Andet udstyr

I det tilstødende lokale er naturskolens waders, fiskestænger, net, ketsjere og spande.

På begge side af huset er der bord/bænkesæt. På vestsiden af huset er der desuden hævede bålsteder.

Grenaa Naturskole "Klithuset" ligger i første klitrække.
Naturvejlederne er altid klar med at fortælle om dagens fangst.
Dragefestival er en årlig tilbagevendende event, hvor profesionelle dragebyggere mødes med amatører.
Rørebassinet i Laboratoriet