Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Stjerneskud og Stjernebilleder – Gå ud og kig op

december 15 @ 18:00 - 21:00

I løbet af året passerer en række meteorsværme tæt forbi jordens atmosfære, og det giver gode muligheder for stjerneskud. Medio december er det meteorsværmen ”Geminiderne” der passerer, i år i perioden fra den 4 – 20. december.

I hele perioden vil der være bedre muligheder for at se et stjerneskud. Find er mørkt sted, klæd dig varmt på og kig mod øst. Meteorsværmen hedder “Geminiderne” fordi du skal kigge mod det stjeme billede der hedder “Gemini” eller tvillingerne på dansk. Men på de rigtig gode dage så vil der være stjerneskud på hele aften / nattehimlen.

Fredag den 14. december fra 18 – 21 har vi på Fjordcentret fokus på stjernehimlen, dels på om vi kan være heldige med at se stjerneskud, og dels med at se stjernebilleder.

Der vil være tændt op i den store Bålyurt, så tag gerne aftenkaffen med. Du kan også riste en skumfidus.

Udendørs er vi klar med stjernekikkert, teleskop og håndholdte kikkerter, og så ikke mindst så har vi sat nogle hængekøjer op, for det er rigtig godt at ligge i en hængekøjer og se på stjernehimlen.

Vi beder dig om at undgå at bruge lommelygter og lignende, det ødelægger vores nattesyn.

Arrangementet fordrer naturligvis en skyfri himmel, og du skal derfor holde øje med vores hjemmeside / Facebook side, for vi forbeholder os retten til at aflyse.

Mere info på tlf: 8648 9685 eller direkte til Carsten Enemark på 23 47 75 65

Detaljer

Dato:
december 15
Tidspunkt:
18:00 - 21:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Kyst- og Fjordcentret
Phone
86489685
Email
post@kystogfjordcentret.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Fjordcentret
Voer Færgevej 123
Ørsted, 8950 Danmark
+ Google Maps
Phone
86489685
Se Sted hjemmeside