Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fjordcentret er åbent

august 13, 2023 @ 10:00 - 17:00

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)
Fjordcentret er åbent
Kano tur i Naturpark Randers Fjord

Vi byder velkommen til en dag med aktiviteter såvel inde som ude. Listen er lang, men her er nogle af mulighederne:

 • Kanotur
 • Waders ture
 • SUP-Boards
 • Vandraket
 • GPS skattejagt
 • Naturventyret “Johan og det magiske kompas”
 • Opgavehæftet i udstillingen “Branden”
 • Krolf
 • Vand- og motoriklegeplads
 • Udstilling om fjorden
 • Gamle håndværk
 • Ildværksted
 • Båd udlejning af Askeladden 14 fods joller med 4 hk motor.

Læs mere om de mange muligheder ved at klikke her

Tag tøj med der kan tåle og blive brugt, og gør dig klar til en dejlig dag sammen med familien, vennerne eller kollegerne.
På denne tid i sæsonen har vi åbent for bestilte arrangementer.

Fjordcentret ligger helt centralt placeret i Naturpark Randers Fjord. Naturparken er et samarbejde mellem Norddjurs og Randers kommune, og er certificeret af Friluftsrådet.

Kanosejlads

Randers fjord er faktisk rigtig god til kanosejlads. Du skal naturligvis holde dig fra sejlrende. Men sejlrenden er tydeligt markeret med røde (bagbord) og grønne (styrbord) bøjer der markerer den gravede sejlrende. Der er masser af plads til at padle og sejle i og på. Men hvis du alligevel skal krydse sejlrenden, så gør det vinkelret på. Så er du kortest tid i renden, det er ligesom når du som forgænger vil krydse en vej. Som fodgænger ønsker vi at være på vejen så kort tid som mulig. Sejlrenden anvendes især af coasterne der skal til flodhavnen Randers. Fjorden er naturlig kun 2-3 meter dyb, så der er en gravet sejlrende med en dybde på 7 meter, og den er som allerede skrevet markeret med røde og grønne bøjer. Når du sejler til Randers og gerne vil være i sejlrenden, så skal du have de grønne bøjer på din styrbord side. Styrbord side er højre side i skibets sejlretning.

Vi anbefaler at du padler mod syd, og hvis du padler langs med kanten og maksimalt er 100 meter fra bredden så kommer du ikke lige til at drive ud i sejlrenden. Vær opmærksom på at både coastere og andre maskindrevne både godt kan give nogle store hækbølger. Bølgerne kan rejse sig på det lave vand. Den sikreste måde at komme igennem de større bølger er ved at sejle lige mod dem. Vil du udfordres så læg dig med siden til. Skal det være sjovt, så kan du undertiden være heldig at surfe på bølgen, så skal du have bølgen ind agten fra (bag fra) og være oppe i fart. Det er sjovt når det engang i mellem sker.

SUP-Boards

Nyt tiltag på Fjordcentret i år er at du kan leje SUP-Boards. Et SUP er også lovgivningsmæssigt et fartøj, og det betyder at der skal være redningsvest med i relevant størrelse. Når man sejler i vores fartøjer, uanset størrelse, dvs. tømmerflåde, SUP, Kajak, Kano, Jolle, Rib- eller turbåd så har du enten svømme- eller redningsvest på. Du kører jo heller ikke med din airbag i bilens bagagerum.

Krolf

Du kan spille krolf på Fjordcentret, du kan låne kugle, kølle og scoreboard i receptionen. Det er et ret enkelt spil, husk altid at spille efter de samme regler. Du kan læse mere om de officielle regler hus DGI.

Gps-skattejagt

En gps kan bruges til mere end blot at finde vej hjemme fra dig og til Fjordcentret. Den kan også guide dig rundt i “Dammene” på kanoturen, eller guide dig på en af 9 lokale skattejagter på Fjordcentret. Vi har den børnevenlige version hvor børnene ikke skal krydse hegn eller vej, og så har vi den lidt mere udfordrende der både giver dig en tur til fjorden og til vores smelters. Du skal samle bogstaver der skal pusles sammen til et (synes vi) naturligt ord.

Natureventyret “Johan og det magiske kompas”

Download app’en “Naturventyr”. Rundt om i hale Danmark er der eventyr som er beregnet på børnefamilien. Der er gratis eventyr og betalte eventyr. Eventyret “Johan og det magiske kompas” er gratis og tager dig med omkring Færgestedet og forbi vores shelters.

Opgavehæftet “Branden”

Vi har fået hæfte fyldt med gåder. Opgaverne kræver samarbejde og opfindsomhed, og er i den grad for de større børn og voksne.

Legeplads

En god legeplads skal der til, og vi har 2, den ene kan hele familien blive udfordret på jeres motorik og balance, og der er elementer i som favoriserer børnene, så i næsten kan konkurrere på lige fod. Den anden handler om vand, her kan du blive våd.

Udstilling

Vi har naturligvis meget fokus på aktiviteter, men du er så hjertelig velkommen i vores udstilling. Her kan du prøve vores hejseværk, læse om fjordens natur- og kulturmiljø, blive klogere på knob, slå reb, kigge fugle, se på landskabsmodellens 3 scenarier, nyde den gode udsigt over fjorden.

Ild

Vi leger både med vand og ild, og du kan slå ild. Altså tænde et bål uden brug af tændstikker eller en lighter. Ligesom tændvæsker er strengt forbudt. En økse, en kniv, lidt blår og et ildstål og så naturligvis tørt træ. Vi hjælper dig naturligvis igang, og pandekager eller et måltid mad på et bål du selv har lavet giver ekstra god smag.

Mad og drikke

Du bliver sulten af al den aktivitet, så tag gerne en god madpakke med, også gerne en der skal laves færdig over åben ild. Der er gode muligheder for at sidde både inde og ude. I forbindelse med vores reception kan du købe diverse varme og kolde drikke, is, kage, slik, souvenirs og lidt let mad. Grupper kan bestille mad, vi har et fint samarbejde med vores lokale bagere og cateringsfirmaer.

Detaljer

Dato:
august 13, 2023
Tidspunkt:
10:00 - 17:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Kyst- og Fjordcentret
Phone
86489685
Email
post@kystogfjordcentret.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Fjordcentret
Voer Færgevej 123
Ørsted, 8950 Danmark
+ Google Maps
Phone
86489685
Se Sted hjemmeside