Blå flag i fjellerup

SOMMERTUR
MED VAND OG LEG

Blå Flag station Fjellerup er en af vores sommerbaser. I 2024 er der åbent alle dage i perioden mandag den 1. juli til fredag den 9. august. 

Dagsprogram:
Vi har åbent fra 10 – 16 og i den periode kan du låne waders, net og spande. Ved Blå Flag Fjellerup er der rig mulighed for at stifte bekendtskab med alverdens smådyr, sten og planter fra stranden og havet. Vores naturformidlere hjælper gerne med at fortælle hvad du har fanget. Hvis vejret tillader det, koger vi ofte en musling eller reje, så du kan smage på egen fangst.

Mulighederne på stranden er mange og det benytter vi os gerne af. Vores naturformidlere planlægger ofte fælles aktiviteter. På programmet kan være alt fra muslingemalerier og fælles waderstur til krabbesuppe over bål og krabbevæddeløb. Vores besøgende er i fokus og vi møder alle størrelser i øjenhøjde.

Vi byder på

Her finder du blå flag stationen i FJELLERUP

Klitvej 5, Fjellerup Strand (ved Vaffelbageriet)
8585 Glesborg
Tlf: 86 48 96 85

Blæretang
Ild er fascinerende
Grenaa strand er en af Danmarks bedste strande.
I Fjellerup kan du låne waders, net og spande så du kan fange fisk, krabber og rejer. Vejlederne er klar med de gode forklaringer.
Savtang

Snorkling

Du kan leje et snorklingskit som består af en våddragt, finner (svømmefødder), maske og snorkel. 
Pris 100,- pr. dag

Instruktion:

Når du har fundet dit grej, så skal du begynde med at få masken til at sidde rigtigt. Den skal hverken sidde for stramt eller løst, for stramt er ubehageligt og for løst giver vand. Hold masken op og træk vejret så tilpas hårdt gennem næsen at masken kan blive siddende af sig selv, det tryk du nu kan mærke fra masken, det er det tryk du skal forsøge at efterligne når du indstiller gummistropperne.

Sæt dig på 30 cm vand, sæt hovedet ned og kig. Også her vil der som regel være rejer at se på. Og så vil det være rart at kunne kigge mere uden at skulle op efter luft. Det er derfor at du nu skal igang med snorklen. Du skal ikke bide i snorklen, men blot holde sammen om mundstykket med dine læber.

Sæt igen hovedet ned i vandet og træk stille og roligt vejret – stadig på helt lavt vand.
Prøv nu at fylde snorklen med vand, du skal derefter puste kraftigt ud, og så kan du trække vejret igen.

Skulle der komme vand ind i maske, så er den nemmeste måde at tømme masken på at sætte pegefingeren på maskens overkant, og så foretage et kraftigt pust. Så vil du få tømt masken.

Du er nu klar til næste trin, nemlig at prøve at svømme med finner. Her skal du have så strakte ben som muligt. 

Du er nu klar til at prøve at snorkle rigtigt, altså både ligge i overfladen og kigge, men også dykke ned under overfladen, og så huske at tømme snorkel og evt. maske.

Der er en egen stilhed under vandets overflade.

God fornøjelse 🙂

Stand Up Padling - SUP-Boards

Du kan leje et SUP-Board.

Pris: Børn: 150,- og Voksne 200,- for op til 3 timer.

Vandet ved Fjellerup strand er ideelt til at prøve et SUP-Board. Især hvis du bevæger dig en lille smule mod øst, der er ikke helt så mange badende.

Med dit SUP-Board følger svømmevest, paddle og line til boardet og evt. våddragt.

Din paddel kan indstilles til din højde, den skal være mellem 20 og 40 cm længere end dig.

Hold dig på lavt vand. Du kan ligge, sidde eller stå på et SUP-Board. Jo mere central du placerer dig jo mere stabilt er boardet.

Når du flytter din vægt bagud, så vil du kunne dreje hurtigere og skarpere, men risikoen for at komme i vandet øges også tilsvarende.